Waarom Malta?

Wat maakt Malta zo’n populaire bestemming voor het kopen of huren van een huis in tegenstelling tot andere landen? Hoe komt het dat steeds meer buitenlanders op Malta gaan wonen? Wellicht door de aantrekkelijke verblijfsprogramma’s die het eiland aanbiedt. Anderen gaan zelfs nog een stap verder en maken gebruik van het aantrekkelijke ‘citizenship by investment programme’, waardoor ze volledige Maltese burgers worden.

Voor een land dat half zo groot is als Londen, valt er in Malta veel te zien. Het heeft archelogische plaatsen die ouder zijn dan de Piramides, het Parthenon en zelfs de Stonehenge. De hoofdstad, Valleta, stond ooit bekend in Europa als ‘Superbissima’ wat ‘Meest trots’ betekend. Benjamin Disraeli noemde het ‘’Een stad vol paleizen gebouwd door gentlemen voor gentlemen’’. UNESCO heeft de wonderbaarlijk goed bewaard gebleven 16e eeuwse ommuurde stad gezet op de elite lijst van World Heritage Sites, met zijn 320 monumenten, paleizen en vestingwerken. Het is ook de culturele hoofdstad van Europa in 2018.

De Maltese eilanden zijn rustig en gestaag buitenlanders aan het aantrekken. Veel Europese landen zouden jaloers moeten zijn op Malta, waar de onroerend goed prijzen niet alleen consistent zijn gebleven ondanks internationale recessies, maar zelfs in waarde zijn gestegen. Met de heerlijke levensstijl en Mediteriaans klimaat is Malta zeker een geweldige plek om een vakantiehuis te kopen, investeren in onroerend goed of naar te verhuizen. Bij Frank Salt Real Estate kunnen bij het kopen of huren van uw droomhuis.

Wij kunnen u ook begeleiden tijdens het kiezen van uw ‘Malta Residence Programme’, zodat al uw wensen uitkomen. Hiervoor bieden wij u een zo volledig mogelijke service aan.