Verhuren op Malta

Verhuren in Malta is zo oud als het bestaan van huisbazen. Welvarende personen kopen onroerende goederen en verhuren deze. Dit verschijnsel was voornamelijk veel voorkomend tijdens de 19e en 20e eeuw, met Maltese verhuurders die woonruimte verhuurden aan Britse strijders gedurende hun verblijf of aan Maltezers die het zich niet konden veroorloven om hun eigen huis te kopen.

De groei van nichemarkten zoals gamen, farmaceutische producten, kantoorzaken en financiele diensten, maar ook buitenlanders die pensioneren of verhuizen naar Malta heeft geleid tot een sterke vraag voor verhuurders. Velen kiezen voor het huren, en eventueel investeren in een eigen onroerend goed. Inclusief lokale bevolking.

Daarom is het voor goede reden dat velen het potentieel hebben gezien in deze twee-voudige investering die op lange termijn de prijzen en waardering behoudt; het hebben van een pand en een stabiele stroom van inkomen in de vorm van betaalde huur. Met goede onroerende goederen beschikbaar op het moment en aantrekkelijke rentetarieven van leningen is het een goede investering. Maar wat is het rendement? Momenteel is dit geschat tussen 3,5% tot 6% per jaar. Dit is afhankelijk van het type onroerend goed in kwestie, de locatie en de afwerking en meubilering.