Pensioen Programma Malta

Wat maakt Malta een van de meest aantrekkelijke bestemming om te pensioneren in het Middellandsezeegebied en Europa? Een recente internationale studie bestempelde Malta als de beste plaats op aarde voor Britten en Europeanen om te pensioneren. Maar wij zijn er zeker van dat dit geldt voor iedere buitenlander die van het pensioen wil genieten in een idyllisch land dat een uitstekende kwaliteit van het leven biedt, zoals Malta.

Maltezers zijn over het algemeen heel gastvrij en accepteren migranten makkelijk. Dit maakt integratie erg makkelijk, zo niet natuurlijk. Maar Malta biedt meer. Er is een ton aan activiteiten welke te danken is aan een boeiende geschiedenis, prachtige stranden, het aangename klimaat en weinig criminaliteit. Dit wordt aangevuld door het goede nummer financiële en lage fiscale prikkels voor buitenlanders die een huis willen kopen in Malta, permanent in Malta willen blijven of er willen genieten van hun pensioen. Een goed programma hiervoor is het ‘Private Retirement Programme’. Deze is beschikbaar voor inwoners van de EU, maar er zijn verschillende opties.

 

Het Malta Retirement Programme

Het ‘Malta Retirement Programme’ is ideaal voor gepensioneerden, of personen die binnen afzienbare tijd gaan pensioneren, die willen verblijven in een land dat hen het beste biedt in termen van klimaat, levensstijl, gezondheidszorg en rust terwijl het financieel ook een aantrekkelijk is. Er moet 15% belasting betaald worden over het inkomen dat Malta binnen komt vanuit het buitenland door de persoon en zijn/haar nabestaanden, maar er kan aanspraak gemaakt worden op vrijstelling van een dubbele belasting.

Om u te kwalificeren voor deze regeling, aanvragers moeten inwoner zijn van een EU-lidstaat (exclusief Malta) of inwoner zijn van Ijsland, Noorwegen, Liechtenstein of Zwitserland. Zij moeten een pand kopen van €275,000 of meer (in Gozo is dit €250,000 of meer). Als alternatief kan er ook een pand gehuurd worden, indien de jaarlijkse huur meer is dan €9600 in Malta en €8750 op Gozo.

Aanvragers moeten een een pensioenfonds krijgen en dit kunnen bewijzen op papier. Dit wordt ontvangen in Malta en 75% hiervan vormt het belastbaar inkomen.

Vereist is dat de aanvrager verblijft in Malta voor ten minste 90 dagen per jaar gemiddeld gedurende een periode van 5 jaar. Zij mogen niet in een ander land verblijven voor meer dan 183 dagen per kalenderjaar. Zij moeten in bezit zijn van een geldig reisdocument en een all-risk ziektekostenverzekering hebben voor hem/haar en de nabestaanden in de gehele EU.