Over Malta

In het midden van de Middellandse Zee liggen de Maltese eilanden. De eilanden zijn een van de rijksten in de regio met de diverse cultuur, dynamische geschiedenis, gastvrije mensen en uiteenlopende attracties. De Maltese eilanden bestaan uit drie grotere eilanden – Malta, Gozo en Comino, en een aantal omliggende eilandjes. In totaal beslaan de eilanden ongeveer 316 vierkante kilometer wat het een van de kleinste eilandengroepen ter wereld maakt.

Malta’s kustlijn bestaat uit natuurlijke havens, zandstranden, inhammen en rotsen. De afstand is opmerkelijk kort. De langste afstand op Malta is 27km en de breedste 14km. Dezelfde afstanden op Gozo zijn 14km en 7km respectievelijk. Voor internationale reizen hadden te eilanden geen beter ligging kunnen hebben want de eilanden liggen op de doorgang tussen Afrika en Europa -, ongeveer 135km ten zuiden van Sicilië en ongeveer 360km ten noorden van Libië.

Gedurende Malta’s lange en bewogen geschiedenis, kwamen de inwoners van de eilanden in contact met de vele nationaliteiten die de Middellandse Zee domineerden. Door de relaties met mensen uit zoveel verschillende culturen zijn Maltezers een van de beste wereldburgers ter wereld. Maltezers hebben eigenschappen ontwikkeld die hen kenmerken als een vredelievend volk met een sterk gevoel voor gastvrijheid. Een andere eigenschap is jovialiteit, die voorkomt uit het aangename, warme en zonnige klimaat met het hele jaar zonneschijn. Voor dezelfde reden genieten de Maltezers hoge normen voor gezondheid. De nationale taal is Maltees, echter, Maltees en Engels zijn beide officiele talen en daarom kunnen de meesten Engels spreken en begrijpen. Italiaans, Duits en Frans zijn ook gangbaar.

De eilanden hebben zo veel om van te houden. Malta’s natuurlijke welvarendheid, de kleurrijke cultuur en erfgoed, hoge gezondheidsnormen, het zeer aangename klimaat, politieke stabiliteit en vriendelijkheid van de inwoners zorgen samen voor een vakantiebestemming gedurende het hele jaar.