Malta Residence Programme

Het ‘Malta Residence Programme’ – Belasting voordelen

Het belastingvoordeel bij het Malta Residence Programme bestaat voornamelijk uit het recht om belasting te betalen tegen een vast tarief van 15% op alle inkomsten die vanuit buitenlandse bronnen naar Malta worden overgemaakt. Elke andere inkomsten (zoals locale inkomen) zijn onderworpen aan een vast tarief van 35% belasting. Dit is onderworpen aan een verlaagde minimale jaarlijkse belastingverplichting van € 15.000 voor de hoofdaanvrager en nabestaanden

Voorwaarden van het nieuwe ‘Malta Residence Programme’

Het kopen van een woning

Aanvragen moeten onroerend goed in bezit hebben in Malta wat voor tenminste €220,000 is gekocht in Gozo of de zuidelijke regio in Malta. Als het onroerend goed in een andere region is gekocht, moet de aanvrager het onroerend goed voor tenminste €275,000 hebben gekocht.

Het huren van een woning

De aanvrager kan kiezen voor een woning waarvan de minimale huurprijs €8.750 per jaar is, indien de woning in gozo of de zuidelijke regio is gevestigd of een jaarlijke huur van €9,600 in elke andere regio in Malta.

Administratieve kosten

Niet terugvorderbare administratieve kosten moet betaald worden voor een aanvraag voor bijzondere fiscale status. The aanvraag kosten zijn €6,000.-, behalve als het onroerend goed zich in het zuiden van Malta bevind, dan worden de kosten verlaagd naar €5,500,-.