Een gezonde investering

Een gezonde investering

De lokale buy-to-let (Een huis kopen om het daarna weer te verhuren) markt maakt op dit moment een sterke groei door, zegt Douglas Salt. De directeur van Frank Salt Real Estate.

Hoe heeft de lokale buy-to-let markt zich in de afgelopen jaren ontwikkeld?

De buy-to-let markt is de afgelopen jaren sterk gegroeid dankzij de duizenden bezoekers aan onze eiland. De reden hiervoor is dat mensen vaak hier een huis willen kopen of een plek zoeken om zich te vestigen. Ook zijn er buitenlanders die hier werken en daarom op zoek zijn naar een vestiging in Malta. De markt is natuurlijk niet alleen voor buitenlanders, maar ook voor de Maltezers die een huis verhuren. De stijging van het aantal verhuurders, heeft investeerders gemotiveerd om te investeren in buy-to-let. Ze verdienend hier gemiddeld vijf procent huurrendement op.

Zijn er ook initiatieven van de regering die deze groei ondersteunen?

Er is een overheidsbeleid dat de groei in de financiele dienstverlening, gezondheidszorg en de gokwereld stimuleert. Mensen die werken in deze sectoren zijn de belangrijkste kandidaten voor huurwoningen.

Welke mogelijke risico’s brengt de huidige buy-to-let markt met zich mee?

Er zijn slechts een paar risico’s. In feite, wanneer er een huis verhuurd wordt in Malta dan wordt hij meestal gelijk door verhuurd. Alleen als mensen Malta massaal gaan verlaten, dan vormt dit een risico voor de buy-to-let markt.

En wat zijn de voordelen?

De eisen voor de huurmarkt zijn verschillend. Bijvoorbeeld: is er een grote vraag naar een slaapkamer met 1 bed. Gebieden buiten Sliema en St. Julian’s, zoals San Gwann en de centrale gebieden worden ook steeds populairder. Deze interesse verhoogt aan het aantal huizen dat verhuurt wordt.

Moet men investeren in een niche markt met een bepaalde klant in gedachten?

Er zijn drie markten in de buy-to-let:

  • low end
  • middle end
  • high end

Mensen die investeren in een middle end markt kunnen een betere rendement verwachten. Huizen op een goede locatie en huizen met een terras of buitenruimte zijn het meest aantrekkelijk voor de klant.

Welke andere investeringen zin de buy-to-let markt afgezien van de kosten van de aankoop van onroerend goed?

Het is belangrijk om een huis modern in te richten en niet met ouderwetse meubels. Het meubilair moet van goede kwaliteit zijn en moet tegen beschadigingen kunnen. Bovendien moet de woning aantrekkelijk en verlicht zijn.

Welke gebieden in Malta biedt de beste buy-to-let gebouwen aan?

Sliema en St Julian’s trekt veel belangstelling van mensen. Andere locaties zoals Marsascala, Mellieha, St Paul’s Bay en Gozo zijn ook aantrekkelijk voor de klant. Andere gebieden zoals de drie steden en Valletta zijn in opkomst, terwijl San Gwann, Attard en Naxxar ook een groei ervaren. Elke gebied in Malta dat een overvloedt biedt aan faciliteiten is populair.

Wat is de gemiddelde rendement op een buy-to-let eigendom?

Het rendement varieert van vier tot zes procent. Het is beter om te zeggen dat het gemiddelde rendement vijf procent is. Er is ook een ook wet van de afnemende rendementen. Hoe meer je besteed aan een buy-to-let eigendom, des te minder rendement u kunt verwachten. Er is natuurlijk altijd een limiet aan de hoeveelheid van mensen die bereid zijn om een woning te huren.

Wat zijn de verschillen tussen een buy-to-let en een aankoop van een woning met betrekking tot het afsluiten van een lening?

Het enige verschil is dat een lening voor een buy-to-let pand 5 procent is. Voor een koopwoning is dit 3,75 procent. Bovendien zegelrecht is 5 procent.

Onze woningsdeskundigen zijn niet verplicht om advies te geven over deze kwestie. Het enige wat ze moeten doen is het advies geven aan de klant om opzoek te gaan naar een huis dat past bij hun financiële plaatje.

Onze home interieur divisie kan ook helpen bij het inrichten van uw woning. De property management team kan helpen met het beheer van onroerend goed op lange termijn. Dit zorgt voor een tijdsbesparende oplossing.

Comments are closed.